У Техничкој школи „Павле Савић“ у Новом Саду је од 16. до 18. маја одржано 15. републичко такмичење ученика средњих стручних школа у области производње и прераде хране. Под слоганом овогодишњег такмичења „Ал се некад добро јело“ , ученици и наставници из 27 средњих стручних школа, поред сјајне прилике за дружење уживали су и у топлој атмосфери коју су створили домаћини. После сјајне приредбе ученика из Новог Сада о схватању хране некад и сад у Војводини и звуке тамбурица започело је такмичење у коме је учествовало 56 ученика у четири категорије– образовна профила– прехрамбени техничар, техничар за биотехнологију, месар и пекар. Победници овогодишњег такмичења су:

ПРЕХРАМБЕНИ ТЕХНИЧАР

1. Данијела Бартуш, Хемијско-технолошка школа,Суботица

2. Урош Марић, Хемијско-прехрамбено, технолошка школа,Београд

3. Наташа Нецић,Техничка школа „Павле Савић“, Нови Сад

3. Милица Стевановић,Текстилно-технолошка школа „Деспот Ђурађ“,Смедерево

ТЕХНИЧАР ЗА БИОТЕХНОЛОГИЈУ

1. Андријана Суботин,Техничка школа „Павле Савић“, Нови Сад

2. Ана Крстић, Хемијско-прехрамбено, технолошка школа, Београд

3. Невена Матковић, Хемијско-технолошка школа, Крушевац

МЕСАР

1. Милован Грубановић, Хемијско-прехрамбено, технолошка школа, Београд

2. Вељко Трифуновић,Технолошка школа,Параћин

3. Велибор Лазаревић,Прехрамбено-хемијска школа, Ниш

3. Новица Петровић,Пољопривредно-хемијска школа, Обреновац

ПЕКАР

1. Марина Симић, Текстилно-технолошка школа „Деспот Ђурађ“,Смедерево

2. Тања Михолчић, Техничка школа „ПавлеСавић“,Нови Сад

3. Дејан Николић, Пољопривредна школа са домом ученика „Соња Маринковић“,Пожаревац

Текст је преузет са странице сајта Министарства просвете, науке и технолошког развоја