У оквиру 4. Фестивала школског театра, по први пут су учествовали ученици наше школе са представом коју су припремили професори енглеског језика Лела Вуковић и Сава Ракић.

Учесници и улоге: Милија Поповић (Victor Frankenstein), Ивана Миловановић (Alter ego -voice), Милена Бореновић (Frau Schmidt), Михајло Кучински (Ernst), Радован Илић (Creature), Елена Тордај (Merry Shelley), Катарина Керенец (Prologue).

 

Професори енглеског језика и књижевности Лела Вуковић и Сава Ракић, традиционално већ трећу годину заредом, поводом Европског дана језика, са заинтересованим ученицима у оквру мини драмске трупе “English Lab“, припремају перформансе на енглеском језику. Углавном су то тематски прикази/ обележавање годишњице рођења/смрти дрмских писаца или године настајања књижевног дела које је у фокусу. До сада су поставили три сценска приказа и то: Hamlet & Romeo and Juliet (одломци), Mad tea party (Alice in Wonderland) и Frankenstein-Modern Prometheus. Представе су одигране у школи у присуству великог броја ученика, наствника и родитеља.

Наставници Вуковић и Ракић, такође су припремали ученике за сценске наступе на српском језику у оквиру књижевних вечери и пројекта „Писци, наши савременици, у школи“, за писце госте, Виду Огњеновић, Дејана Алексића, Марка Шелића-Марчела и др.