Данас је у нашој школи реализован пројекат ФЕСТИВАЛ РАЗЛИЧИТОСТИ, поводом Међународног дана толеранције који се обележава 16. новембра. Пројекат нам је одобрен у оквиру конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице.

Циљ пројекта био је промоција концепта интеркултурализма и мултикултурализма под мотом «наша школа-мултикултурална станица 2023».

Наши ученици и ментори, у оквиру клубова свог матерњег језика и културе, упознали су нас са богатсвом различитости у мултикултуралној и вишејезичној Војводини. Припрему програма и истраживачки рад у упознавању елемената културе мањинских заједница свесрдно су помогли родитељи наших ученика што нас је учврстило у вери да овакве прилике представљају више од изазова у васпитно образовном процесу у свакодневици која нас више него икада упућује на толеранцију, на суживот једних са другима, а не једних поред других.

Наши клубови за словачки, русински, мађарски, ромски, украјински, руски, црногорски, словеначки и српски језик, из угла домаћина фестивала, говоре о том процесу.

Поносни смо на нова учења и сазнања која смо стекли у интеркултуралној размени, а фотографије су само део процеса кроз који смо сви заједно прошли.

https://www.facebook.com/tspavles/posts/pfbid02tQugBFV5YoDffSuQzd7aLXW1ZhUYKLsicT21bFTGEgfyqpTGwiis5r7wiNThz31El